Aardappel-ui gratin
- Totale tijd 1u. 45min.
- 25min.
Bereiden - 1u. 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
6 personen
3 stuk witte uien
3 el olijfolie
1.5 tl zout
3 teentje knoflook
1.5 tl gedroogde tijm
1400 g aardappels
zout en peper
150 ml slagroom
150 ml melk
30 g boter
Bereiding
Stap 1 /8
*Schil de aardappelen en snijd in dunne plakjes met behulp van een mandoline. Snijd de ui in dunne ringen.
Stap 2 /8
*Meng de gesneden uien, olijfolie en zout in een kom. Doe alles in de kom van het apparaat. Bak de uien voor 20 minuten op 180 graden. Roer halverwege het koken.
Stap 3 /8
*Voeg de gesneden knoflook en tijm toe als het gaar is. Meng en zet apart.
Stap 4 /8
*Meng de aardappelschijfjes, zout en peper in een kom.
Stap 5 /8
*Om het gerecht samen te stellen: leg een derde van de aardappelen in een spiraalvorm op de bodem van een vorm welke in je Easy Fry past (bijvoorbeeld een kleine glazen schaal). Strooi de helft van de geroosterde uien erover en voeg vervolgens nog een derde van de spiraalvormige aardappelen toe. Verdeel de resterende uien erover en maak de laatste laag af met de resterende spiraalvormige aardappelen.
Stap 6 /8
*Meng de room en melk in een kom en giet in de vorm.
Stap 7 /8
*Plaats de vorm in het apparaat met de plaat. Bak de gratin 45 minuten op 160 graden.
Stap 8 /8
*Smeer de bovenkant van de gratin in met de boter. Bak de gratin nog 10 minuten af op 160 graden.