Aardbeienclafoutis
- Totale tijd 42min.
- 10min.
Bereiden - 32min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
2 eieren
30 g basterdsuiker
95 ml melk
50 g bloem
25 g licht gezouten boter
20 aardbeien
1 el geschaafde amandelen
Poedersuiker
Bereiding
Stap 1 /7
Verwarm de oven voor op 170°C.
Stap 2 /7
Was de aardbeien en verwijder de steeltjes. Verdeel de aardbeien over de twee mini-ovenschotels.
Stap 3 /7
Breek in een kom de eieren en voeg de suiker toe. Meng dit goed door elkaar. Voeg de melk toe, gevolgd door de bloem.
Stap 4 /7
Smelt de boter en voeg toe aan het beslag.
Stap 5 /7
Giet het beslag over de aardbeien en strooi er amandelschilfers over.
Stap 6 /7
Zet de stoofschotels in de oven (zonder deksel) en kook 30 minuten.
Stap 7 /7
Serveer warm of koel. Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.