Arancini
- Totale tijd 1u. 20min.
- 25min.
Bereiden - 10min.
Koken - 45min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 Ui
1 el Olijfolie
100 g Risotto
0.5 l Groentebouillon
115 g Geraspte Parmezaanse kaas
1 Ei
90 g Paneermeel
Bereiding
Stap 1 /5
Pel en snijd de ui in ringen. Giet de olijfolie in een koekenpan en fruit de uienringen tot ze zacht zijn. Voeg de rijst toe en laat nog 1 minuten koken. Giet de helft van de bouillon erbij en laat dit al roerend door de rijst absorberen. Voeg de resterende bouillon toe en herhaal tot de rijst gaar is. Roer de parmezaan erdoor en meng goed. Laat de risotto afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 2 /5
Klop het ei los in een diep bord. Doe het paneermeel in een ander diep bord. Draai van de risotto balletjes van ongeveer 3 cm. Haal de balletjes door het eimengsel en vervolgens door het paneermeel en zet 45 minuten apart in de koelkast.
Stap 3 /5
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het MANUAL-programma 10 minuten aan op 200 °C. Bedek de plaat van lade 1 met bakpapier en leg hier de arancini op. Zet lade 2 aan. Zet het MANUAL-programma 10 minuten aan op 200 °C. Bedek de plaat van lade 2 met bakpapier en leg hier de arancini op. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 4 /5
Draai de arancini halverwege het kookproces om.
Stap 5 /5
Serveer zo of met een rode of groene pestosaus.