Arancini
- Totale tijd 1u. 40min.
- 25min.
Bereiden - 30min.
Koken - 45min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
1 Ui
1 el Olijfolie
200 g Risotto
0.5 l Groentebouillon
115 g Geraspte Parmezaanse kaas
1 Ei
90 g Paneermeel
Bereiding
Stap 1 /5
Pel en snipper de ui. Giet de olijfolie in een koekenpan en fruit de uien tot ze zacht zijn. Voeg de rijst toe en bak 1 minuut. Giet de helft van de bouillon erbij en laat de rijst deze absorberen terwijl je blijft roeren. Voeg de resterende bouillon toe en herhaal tot de rijst gaar is. Voeg de Parmezaanse kaas toe en meng goed. Laat de risotto afkoelen tot kamertemperatuur.
Stap 2 /5
Klop het ei los in een ondiepe schaal. Voeg in de tweede ondiepe schaal het paneermeel toe. Vorm van de risotto balletjes van ongeveer 3 cm groot. Doop de rijstballetjes in het ei en vervolgens in het paneermeel en zet 45 minuten apart in de koelkast.
Stap 3 /5
Plaats de risottoalletjes in het apparaat voorzien van de plaat. Start het kookproces
Stap 4 /5
Draai de risottoballetjes halverwege het kookproces om.
Stap 5 /5
Serveer zo of met een rode of groene pestosaus.