Bigos Pools zuurkool
- Totale tijd 50min.
- 15min.
Bereiden - 35min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
7 g Gedroogde champignons (porcini)
50 cl Kokend water
100 g Ui (1 kleine)
1 teentje Knoflook
200 g Gerookte bacon
1 el Plantaardige olie
8 Jeneverbessen
1 el Tomatenpasta
2 bladje Laurierblad
80 g Pruimen (of gerookte pruimen)
700 g Zuurkool
200 g Kabanos-worst
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /6
Doe de gedroogde champignons in een kom, giet er kokend water over en laat staan terwijl je de rest bereidt.
Stap 2 /6
Pel en snipper de ui en het knoflookteentje. Snijd de bacon in grote blokjes van ongeveer 2 cm. Doe de ui, knoflook en gesneden bacon in de ovenaccessoire. Voeg de olie en geplette jeneverbessen toe en roer door elkaar.
Stap 3 /6
Zet de ovenaccessoire in de OptiGrill voordat het apparaat opgewarmd is. Sluit de Optigrill en zet aan. Het programma Manual wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de oranje kleurinstelling met de M-knop en druk op OK. Laat wanneer de Optigrill is voorverwarmd 5 minuten koken.
Stap 4 /6
Voeg de tomatenpasta, champignons met het water, laurierbladeren en de pruimen toe en meng door elkaar. Voeg de helft van de zuurkool en de in plakken gesneden worst toe. Roer door om de saus gelijkmatig te verdelen en voeg de resterende zuurkool en worstplakjes toe. Roer nog een keer en maak dan de bovenkant glad.
Stap 5 /6
Sluit de OptiGrill en kook nog eens 30 minuten. Roer halverwege door.
Stap 6 /6
Serveer direct.