Boerenbrood - Recepten Easy Fry Mega | Tefal
Tefal
Recept van Tefal

Boerenbrood

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 4u.
  • Bereiden
    20min.
  • Koken
    40min.
  • Afkoelen
    3u.

Ingrediënten

6 personen

  • 6 g Droge bakkersgist

  • 26 cl Warm water

  • 75 g Speciale bloem voor boerenbrood

  • 300 g Gewone bloem

  • 5 g Fijn zout

Bereiding

Stap 1 /4

Doe het warme water (max. 40°C) in een kommetje en los er de gist in op. Meng en laat 5 minuten rusten. Doe de bloem en het fijne zout in de kom van een keukenmachine met haak en mix. Voeg het mengsel van water en gist toe en kneed 3 minuten op lage snelheid, daarna 5 minuten op middelhoge snelheid. Verwijder de haak en bedek het deeg met een theedoek. Laat 2 uur rijzen op kamertemperatuur. Het volume zou moeten verdubbelen.

  • 6g Droge bakkersgist
  • 26cl Warm water
  • 75g Speciale bloem voor boerenbrood
  • 300g Gewone bloem
  • 5g Fijn zout

Stap 2 /4

Bestuif het werkvlak lichtjes met bloem, leg het deeg erop en druk er stevig op met de palm van je hand. Duw het voor je uit en vouw het dan terug naar je toe. Herhaal dit 8 keer om luchtbellen te verwijderen en het deeg geleidelijk zachter te maken. Maak een mooie ronde bal van het deeg en leg het in een bakvorm die geschikt is voor jouw apparaat. Laat het deeg 1 uur rijzen, uit de buurt van tocht.

Stap 3 /4

Leg de bakvorm in het apparaat voorzien van de plaat. Laat het bereidingsproces van start gaan.

Stap 4 /4

Laat het op een rooster afkoelen.

Rooster SS-185685

Prijs € 5,00

Op voorraad

Rooster SS-185685

Vergelijkbare recepten

Tefal
Tefal
6min.

Sweet potato spread with fresh goat's cheese

ratings.NaN

Boerenbrood - Recepten Easy Fry Mega | Tefal
Sweet potato spread with fresh goat's cheese