Boerenkoolchips
- Totale tijd 17min.
- 5min.
Bereiden - 12min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
400 g Boerenkool
2 el Olijfolie
1 tl Knoflookpoeder
0.5 tl Uienpoeder
Zout, peper
Toebehoren
Frietmandje Lekbak
Bereiding
Stap 1 /5
Snijd de boerenkoolbladeren in grove stukken. Spoel de bladeren en laat ze goed drogen.
Stap 2 /5
Doe de boerenkoolbladeren in een grote kom met olijfolie. Zorg ervoor dat de bladeren goed bedekt zijn met olijfolie.
Stap 3 /5
Meng in een kom knoflookpoeder, zout en uienpoeder goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en besprenkel de boerenkoolbladeren hiermee. Meng vervolgens goed door elkaar.
Stap 4 /5
Leg een derde van de bladeren in het frituurmandje van de Easy Fry Oven & Grill, met de lekbak op de bodem. Sluit de deur. Zet de FRIET-stand 6 minuten aan op 190 °C.
Stap 5 /5
Leg aan het einde van het programma de boerenkoolchips op een vel bakpapier om af te koelen en herhaal het proces met de resterende bladeren.