Broccoli-kaashapjes
- Totale tijd 42min.
- 30min.
Bereiden - 12min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
Voor 24 stuks:
230 g Broccoli
200 g Uitgelekte gekookte kikkererwten
100 g Paneermeel
1 Middelgroot ei
75 g Geraspte cheddar
25 g Parmezaanse kaas
Zout
1 tl Knoflookpoeder
1 tl Uienpoeder
60 g Bloem
Zout, peper
2 Middelgrote eieren
90 g Paneermeel
Olijfoliespray
Bereiding
Stap 1 /8
Blancheer de broccoliroosjes in een pan kokend gezouten water tot ze licht gaar (al dente) zijn, ongeveer 4 minuten. Doe ze in een grote kom koud water met een paar ijsblokjes. Laat afkoelen. Giet af en snijd in kleine stukjes met een scherp mes.
Stap 2 /8
Giet de kikkererwten af en doe ze in een kom. Pureer ze met een aardappelstamper of een vork. Voeg de fijngesneden broccoli, paneermeel, ei, cheddar, parmezaan, zout, knoflook en uienpoeder toe. Meng met je handen tot alles goed gemengd is en je er balletjes van kunt vormen. Zo niet, voeg dan nog wat paneermeel toe.
Stap 3 /8
Vorm balletjes van het mengsel en leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier. Maak je handen nat om makkelijker te werken.
Stap 4 /8
Doe de bloem en het zout en peper in een grote kom en meng. Breek de eieren in een andere kom en klop op. Strooi het paneermeel in een derde kom en meng. Haal de balletjes door het bloemmengsel, doop ze vervolgens in het losgeklopte ei en haal ze ten slotte door het paneermeel. Zet aan de kant.
Stap 5 /8
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het MANUAL-programma 12 minuten aan op 200 °C. Leg 16 hapjes op de plaat in lade 1. Besprenkel de hapjes lichtjes met olijfolie. Zet lade 2 aan. Zet het MANUAL-programma 14 minuten aan op 200 °C. Leg 8 hapjes op de plaat in lade 2. Besprenkel de hapjes lichtjes met olijfolie.
Stap 6 /8
Druk op de SYNC-knop. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 7 /8
Draai de hapjes halverwege het kookproces om.
Stap 8 /8
Serveer direct met bijvoorbeeld halloumi-frietjes.