Brookies
- Totale tijd 45min.
- 15min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
Voor koekdeeg
125 g bruine suiker
100 g licht gezouten boter
1 ei
165 g bloem
1 g bakpoeder
80 g chocolate druppels
Voor browniedeeg:
60 g pure chocolade
45 g licht gezouten boter
1 ei
40 g basterdsuiker
60 g bruine suiker
45 g bloem
50 g pecan noten
Bereiding
Stap 1 /10
Om het koekjesdeeg te maken: Mix in een kom de suiker en boter tot een gladde massa. Voeg het ei toe en meng door elkaar.
Stap 2 /10
Voeg de bloem en het bakpoeder toe, meng. Voeg als laatste de chocoladeschilfers toe.
Stap 3 /10
Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het in de koelkast terwijl je het browniemengsel maakt.
Stap 4 /10
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 5 /10
Om het browniemengsel te maken:
Stap 6 /10
Smelt de chocolade en boter. Mix tot een gladde massa.
Stap 7 /10
Voeg het ei toe, gevolgd door de suiker. Voeg de bloem toe en daarna de pecannoten.
Stap 8 /10
Verdeel het beslag over de twee mini-ovenschotels.
Stap 9 /10
Haal het koekjesdeeg eruit. Vorm twee 0,5 cm dikke deegschijven die op de maat van de ovenschaal zijn gesneden. Leg op het browniemengsel en druk licht aan. Bak en kook gedurende 25 minuten.
Stap 10 /10
Serveer warm of nadat ze volledig zijn afgekoeld, haal ze uit de vorm en geniet wanneer je maar wilt!