Burrito's met kip
- Totale tijd 55min.
- 25min.
Bereiden - 15min.
Koken - 15min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
4 Tarwe- of maistortilla's
500 g Kipfilet
1 el Olijfolie
2 el Fajitakruiden
100 g Maïs
100 g Geraspte kaas (cheddar of een andere zachte kaas)
100 g Guacamole
Slablaadjes
Salsa of pittige tomatensaus
Bereiding
Stap 1 /7
Marineer de kip minstens 15 minuten in de olijfolie en fajitakruiden.
Stap 2 /7
Leg de kip in het apparaat. Start het kookproces.
Stap 3 /7
Neem het handvat met beide handen vast om het apparaat te openen en de kip eruit te halen. Zet apart.
Stap 4 /7
Bereid ondertussen de tortilla's voor door ze lichtjes te verwarmen in de magnetron of in een droge koekenpan en ze zo buigzamer te maken.
Stap 5 /7
Besmeer de tortilla's met crème fraîche en voeg vervolgens de salsa, de guacamole en de kip toe. Strooi er de maïs en de kaas overheen. Sluit de burrito's goed af. Rol de tortilla's op tot burrito's en vouw de zijkanten dicht zodat de vulling niet weg kan.
Stap 6 /7
Leg de burrito's weer in het apparaat en laat het bereidingsproces opnieuw van start gaan.
Stap 7 /7
Serveer met crème fraîche of guacamole en garneer met slablaadjes en salsa.