Caponata
- Totale tijd 2u. 1min.
- 25min.
Bereiden - 36min.
Koken - 1u.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
2 *Aubergines (750 g)
2 el *Fine salt
5 el *Olive oil
2 blokje *Onions
3 teentje *Chopped garlic
2 stengel *Celery, diced (130 g)
1 el *Caster sugar
2 el *Red wine vinegar
1 el *Tomato purée
8 *Tomatoes, hulled and deseeded (500 g)
120 g *Pitted green olives, halved
20 g *Capers
20 g *Raisins
80 g *Roasted pine nuts
3 el *Basil, finely chopped
*Pepper
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /6
Snijd de aubergines in blokjes van 1 cm en bestrooi met zout. Meng en laat 1 uur intrekken in een vergiet. Spoel af met koud water en dep droog met keukenrol.
Stap 2 /6
Plaats het ovenaccessoire in de OptiGrill voordat je deze inschakelt. Sluit de grill en zet hem aan. Het handmatige programma wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de kleurinstelling Rood met de M-knop en druk op OK. Eenmaal voorverwarmd, voeg je de olie, ui, knoflook en een stuk bleekselderij toe. Roer en kook, afgedekt, gedurende 8 minuten.
Stap 3 /6
Voeg de aubergines toe, roer en laat afgedekt nog 8 minuten koken.
Stap 4 /6
Meng ondertussen in een kleine kom de suiker met de azijn en tomatenpuree. Giet dit mengsel op de aubergines en voeg vervolgens de blokjes verse tomaat toe. Roer en dek af gedurende 20 minuten om alle ingrediënten aan de kook te brengen.
Stap 5 /6
Voeg na het koken de olijven, kappertjes, rozijnen, pijnboompitten en basilicum toe. Voeg peper toe en breng op smaak.
Stap 6 /6
Serveer direct en geniet!