Chips uit de Easy Fry
- Totale tijd 55min.
- 10min.
Bereiden - 15min.
Koken - 30min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
450 g Aardappel vastkokend
3 tl Zonnebloem olie
3 snuifje Zout
1 tl Paprikapoeder
0.5 tl Knoflookpoeder
1 tl Uienpoeder
1 tl Oregano
Bereiding
Stap 1 /11
Dit recept is in samenwerking gemaakt met www.foodquotes.nl
Stap 2 /11
Was de aardappels goed, schillen is niet nodig.
Stap 3 /11
Schaaf ze met een mandoline in plakken van 3 mm dikte. Doe in een kom met koud water. Laat 30 minuten staan.
Stap 4 /11
Droog de aardappelplakjes af met een schone handdoek. Leg de handdoek neer, verdeel over de helft aardappelplakjes en klap dicht. Klop op de handdoek om ze droog te maken.
Stap 5 /11
Verdeel de aardappel over 3 schaaltjes.
Stap 6 /11
Voeg de zonnebloem olie toe en hussel goed door elkaar, zodat elk plakje voorzien is van een dun filmpje olie.
Stap 7 /11
Maak drie kruidenmengsels: voor de naturel chips alleen een snufje zout, voor paprika een snufje zout, paprikapoeder en knoflookpoeder en voor de ui & oregano variant de uienpoeder en oregano. Voeg toe aan de drie bakjes aardappel en hussel goed door.
Stap 8 /11
Leg de plakjes in 1 dunne laag in de airfryer. Een klein beetje overlappen is niet erg.
Stap 9 /11
Bak de plakjes op 160 graden in circa 15 minuten goudbruin en krokant.
Stap 10 /11
Kijk om de 4 minuten even hoe het gaat. Pas eventueel de kooktijd aan. Let op het einde op dat ze niet gaan vliegen in je Easy Fry!
Stap 11 /11
Haal uit de Easy Fry en leg op een keukenpapiertje om even af te koelen (en eventueel overige olie/vocht op te nemen).