Chocoholic cupcakes
- Totale tijd 1u. 15min.
- 35min.
Bereiden - 40min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
180 g pure dessertchocolade
120 g bloem
1 tl bakpoeder
120 g stukjes chocolade
140 g boter
2 eieren
120 g suiker
12 cl melk
40 cl crème fraîche
200 g pure dessertchocolade
4 eetlepels poedersuiker
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /12
GEBAK Smelt de boter en 90 g chocolade gedurende de aangegeven tijd van het programma.
Stap 2 /12
Doe ondertussen de bloem, het bakpoeder en de stukjes chocolade in een kom.
Stap 3 /12
Klop in een tweede kom het ei en de suiker, en voeg hier vervolgens het mengsel van gesmolten boter en chocolade aan toe.
Stap 4 /12
Voeg de mengsels uit de twee kommen samen en doe hier de melk bij.
Stap 5 /12
Verdeel het deeg gelijkmatig over de 6 vormpjes en plaats ze in de Cake Factory.
Stap 6 /12
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. (herhaal de handeling net zo vaak als dat je porties wilt maken) uitsluitend voor porties x2 en x3
Stap 7 /12
Laat enkele minuten rusten en haal uit de vorm.
Stap 8 /12
TOPPING Smelt de rest van de chocolade gedurende de aangegeven tijd van het programma. Haal de bakvorm eruit en zet in de koelkast.
Stap 9 /12
Klop in een kom de slagroom op en voeg vervolgens geleidelijk de poedersuiker toe.
Stap 10 /12
Giet geleidelijk en al kloppend de chocolade bij de slagroom.
Stap 11 /12
Doe de chocoladeslagroom in een spuitzak met gekartelde spuitmond en versier de cupcakes.
Stap 12 /12
Zet in de koelkast totdat je ze serveert.