Chocolade-vanille hartenwafels
- Totale tijd 10min.
- 5min.
Bereiden - 5min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
200 g Bloem
2 el Cacaopoeder
1 el Suiker
2 tl Bakpoeder
1 snuifje zout
2 Eieren
250 ml Melk
50 ml Plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
1 tl Vanille-extract
Boter of kookspray (om het wafelijzer in te vetten)
Hartvormige wafelplaten (XA800612)
Bereiding
Stap 1 /9
Verwarm je wafelijzer voor volgens de instructies. Gebruik de Snack Collection hartvormige wafelplaten (productnummer: XA800612)
Stap 2 /9
In een grote kom, meng de bloem, cacaopoeder, suiker, bakpoeder en zout.
Stap 3 /9
In een andere kom, klop de eieren lichtjes op. Voeg vervolgens de melk, plantaardige olie en vanille-extract toe en meng goed.
Stap 4 /9
Giet het natte mengsel bij het droge mengsel en roer goed tot alles goed gemengd is. Het is prima als er nog wat kleine klontjes overblijven.
Stap 5 /9
Vet het wafelijzer lichtjes in met boter of kookspray.
Stap 6 /9
Giet wat van het wafelbeslag op het wafelijzer met de hartenwafels en verspreid het gelijkmatig. Sluit het wafelijzer en bak de wafels bruin, dit duurt ongeveer 3-5 minuten.
Stap 7 /9
Haal de gebakken wafels voorzichtig uit het wafelijzer en herhaal dit proces met het resterende beslag tot alles op is.
Stap 8 /9
Serveer de warme wafels met bijvoorbeeld vers fruit, een schepje roomijs, gesmolten chocolade of gewoon een beetje poedersuiker eroverheen gestrooid.
Stap 9 /9
Geniet van je heerlijke zelfgemaakte chocolade-vanille wafels!