Chocoladekoekjes
- Totale tijd 23min.
- 15min.
Bereiden - 8min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
150 g Tarwebloem
40 g Maïzena
1 tl Bakpoeder
85 g Zachte boter
75 g Bruine basterdsuiker
1 Ei
120 g Chocoladestukjes
Bereiding
Stap 1 /6
Meng de bloem, de maïzena en het bakpoeder in een kom. Zet apart.
Stap 2 /6
Doe de zachte boter en vervolgens de bruine suiker in een andere kom. Mix met een garde tot het geheel een zeer zachte textuur heeft. Voeg geleidelijk het ei toe aan de boter en de suiker. Het zou een zachte textuur moeten krijgen.
Stap 3 /6
Giet het mengsel van bloem, maïzena en bakpoeder erbij. Meng het door elkaar met een soepele spatel tot je een glad deeg krijgt. Voeg de chocoladestukjes toe en meng, zonder het deeg te hard te bewerken. Vorm balletjes van ongeveer 65 g en druk ze een beetje plat.
Stap 4 /6
Plaats 4 koekjes in het apparaat. Start het kookproces.
Stap 5 /6
Bak de rest van de koekjes. Neem de handgreep met beide handen vast en open het apparaat om de koekjes eruit te halen. Wacht een paar minuten voordat je ze voorzichtig op een rooster legt. Ze zullen harder worden tijdens het afkoelen.
Stap 6 /6
Geniet van de koekjes wanneer ze voldoende zijn afgekoeld.