Chocoladeverrassing
- Totale tijd 7u. 5min.
- 35min.
Bereiden - 2u.
Koken - 4u. 30min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
Meringue:
3 Eiwitten
75 g Suiker
75 g Poedersuiker
165 cl Chocolade-ijs (1650 g)
480 g Chocoladerasp
Toebehoren
Bakvorm voor 6 muffins
Bereiding
Stap 1 /6
Klop de eiwitten stijf. Voeg wanneer de eiwitten stijf zijn de suiker toe en blijf kloppen. Voeg vervolgens de poedersuiker toe en blijf kloppen totdat het mengsel glad en glanzend is.
Stap 2 /6
Knip een stuk bakpapier uit en leg dit op de bodem van de Cake Factory-vorm. Vorm meringues met een diameter van 4 cm op het bakpapier. Plaats de vorm in de Cake Factory.
Stap 3 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Laat volledig afkoelen en hard worden voordat je ze voorzichtig loshaalt. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 4 /6
Haal 30 minuten van tevoren het ijs uit de diepvries.
Stap 5 /6
Wanneer het ijs zacht is, vul je de muffinvormen tot halverwege met ijs. Stop in elk midden een meringue en bedek met ijs. Zet gedurende 4 uur in de diepvries.
Stap 6 /6
Haal de verrassingsmuffins uit de vorm. Bedek de ijsmuffins met chocoladerasp en leg ze opnieuw in de diepvries totdat je ze serveert.