Citroenkip met zoete aardappel frietjes
- Totale tijd 55min.
- 15min.
Bereiden - 30min.
Koken - 10min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
480 g Kipfilet
Zout en peper
400 g Zoete aardappel
1 el Olijfolie
1 el Maïzena
1 snuifje Korianderpoeder
25 cl Water
1 Limoen
20 g Groentebouillon
60 g Sojasaus
1 snuifje Zout
40 g Hazelnoten, fijngehakt
Bereiding
Stap 1 /6
Verhit een pan op hoog vuur en wacht tot het Thermo-Signal helemaal rood is geworden voordat je je ingrediënten toevoegt. Zet het vuur lager en bak de kip ongeveer 6 tot 8 minuten aan elke kant. Kruid met peper en zout. Leg de kip op een bord en zet opzij voor later.
Stap 2 /6
Schil de zoete aardappelen en snijd ze in frietjes. Week de frieten 10 minuten in koud water om overtollig zetmeel te verwijderen (hierdoor worden ze krokanter). Giet ze af en droog ze af met een schone doek.
Stap 3 /6
Doe de frietjes in een grote kom en voeg een scheutje olijfolie, maïzena en een snufje gemalen koriander toe. Goed mengen.
Stap 4 /6
Verhit de pan op middelhoog vuur, voeg de friet toe en bak 15 tot 20 minuten, zet het vuur na 10 minuten hoger. Keer regelmatig. Bestrooi met wat zeezout. Om de frietjes warm te houden, leg je ze op een schaal en plaats je ze in de oven op 100-120°C of in de Easy Fry. Om te voorkomen dat de frietjes zacht worden, moet je ze goed uitspreiden. Houd de kip ondertussen warm.
Stap 5 /6
Verhit voor de saus de pan op middelhoog vuur, giet het water erbij en breng aan de kook. Voeg het citroensap, de bouillon en de sojasaus toe. Meng goed zodat de bouillon volledig is opgelost. Laat de saus 2 minuten inkoken, roer tot de saus glad is. Doe de kip terug in de pan met de saus en verwarm 1 minuut op laag vuur.
Stap 6 /6
Serveer de kip met wat gemalen hazelnoten en de zoete aardappelfrietjes.