Citroenmadeleines
- Totale tijd 1u. 18min.
- 20min.
Bereiden - 28min.
Koken - 30min.
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
35 g Boter
Ei
35 g Suiker
2 cl Melk (20 g)
120 g Bloem
2 Bakpoeder
1 Citroen
1 Zout
70 g Poedersuiker
Toebehoren
Bakvorm voor 8 madeleines
Bereiding
Stap 1 /6
Doe de boter in een kom, zet de kom in de Cake Factory en start het programma volgens de aangegeven tijd.
Stap 2 /6
Doe het ei, de suiker en een snufje zout in een kom en klop flink. Voeg de gesmolten boter, de melk en 1 cl citroensap toe. Klop goed. Voeg de bloem, het bakpoeder en de geraspte citroenschil toe. Klop opnieuw flink door.
Stap 3 /6
Verdeel het mengsel gelijkmatig over de vormen. Zet ze in de Cake Factory.
Stap 4 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 5 /6
Haal uit de vorm en laat afkoelen.
Stap 6 /6
Meng in een kom 2 cl citroensap en de poedersuiker. Dompel de madeleines in het glazuur en leg ze vervolgens op het rooster van de Cake Factory. Laat drogen voordat je ze serveert.