Compote van abrikozen en vanille
- Totale tijd 40min.
- 10min.
Bereiden - 15min.
Koken - 15min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
700 g abrikozen
60 g bruine suiker
2 teentje vanille
50 ml water
1 tl agavesiroop
50 g sesamzaadjes
30 g geraspte kokos
60 g fijne kristalsuiker
Bereiding
Stap 1 /6
Was de abrikozen, snijd ze in tweeën en verwijder de pitten. Snijd ze in stukjes en doe ze in een kom.
Stap 2 /6
Splits de vanillestokjes in tweeën en verzamel de zaadjes. Voeg ze samen met de bruine suiker toe aan de abrikozen. Roer het mengsel en laat het 15 minuten macereren.
Stap 3 /6
Giet het water en de agavesiroop in de blender en voeg dan de abrikozen toe. Sluit het deksel en stel het aangegeven programma in. Start het programma.
Stap 4 /6
Zodra het programma afgelopen is, giet je de compote in een kom en laat je hem afkoelen.
Stap 5 /6
Meng de sesamzaadjes, kokos en basterdsuiker. Verhit een grote braadpan met antikleeflaag en giet het mengsel erin. Laat al roerend ongeveer 5 minuten karamelliseren en giet het dan op een stuk bakpapier.
Stap 6 /6
Laat afkoelen en stamp dan grof. Serveer de knapperige sesamstukjes met de compote.