Coq au vin
- Totale tijd 1u. 35min.
- 35min.
Bereiden - 1u.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
2 stuk uien
2 teentje knoflook
1 stuk prei
1 stuk wortel
2 stengel bleekselderij
2 stuk tomaten
olijfolie
boter
1 kip, in stukken
peper en zout
200 g spekblokjes
2 el bloem
500 ml rode wijn
5 takje tijm
1 takje rozemarijn
4 takje peterselie
3 bladje laurier
250 ml kippenbouillon
1 stuk citroen
1 teentje knoflook
3 takje peterselie
20 stuk groene olijven
Bereiding
Stap 1 /12
Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn.
Stap 2 /12
Verhit een scheut olijfolie en de boter in de stoofpan en bak de kip rondom goudbruin.
Stap 3 /12
Haal de kip uit de pan en bestrooi met zout en peper.
Stap 4 /12
Zet het vuur laag en fruit de ui en de knoflook en de rest van de groenten in de stoofpan.
Stap 5 /12
Voeg de helft van het spek toe en roer de bloem erdoor.
Stap 6 /12
Laat de bloem circa 5 minuten garen en blus af met rode wijn.
Stap 7 /12
Voeg het kruidenbouquet en bouillon toe en breng aan de kook. Laat 3 minuten stoven.
Stap 8 /12
Doe de kip in de stoofpan, draai het vuur laag en stoof de kip met deksel op de pan in ongeveer 45 minuten gaar.
Stap 9 /12
Voor de gremolota: rasp de citroen, pel en snijd de knoflook fijn en hak de peterselie fijn.
Stap 10 /12
Meng het geheel, doe in de stoofpan en laat nog 15 minuten stoven.
Stap 11 /12
Bak de rest van de spek in een koekenpan en voeg vlak voor het serveren samen met de olijven toe.
Stap 12 /12
Serveer met gebakken aardappelen.