Dauphinoise frietjes
- Totale tijd 1u.
- 30min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Bereiding
Stap 1 /7
Doe het water, zout, peper, nootmuskaat en boter in een pannetje. Breng dit aan de kook. Zet het vuur lager. Voeg de bloem in één keer toe. Roer goed door tot een mooi, dik deeg dat gemakkelijk loslaat van de zijkanten van de pan. Dit zou al na een paar seconden het geval moeten zijn.
Stap 2 /7
Haal de pan van het vuur. Voeg de eieren één voor één toe terwijl je stevig klopt totdat ze zijn opgenomen in een gelijkmatig deeg. Stop met kloppen als alle eieren goed zijn opgenomen.
Stap 3 /7
Giet het over in een kom. Weeg dit deeg. Voeg hetzelfde gewicht aan aardappelpuree toe en meng het goed door elkaar. Proef en voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe. Laat het een paar minuten afkoelen.
Stap 4 /7
Bestrijk de ActiFry-pan licht met olie. Draai de pendelarm naar rechtsonder, aan de kant van het handvat. Maak van het deeg 12 Dauphinoise frietjes van ca. 25 g en leg ze meteen in de ActiFry-pan. Sluit de deksel.
Stap 5 /7
Bak gedurende de aangegeven tijd.
Stap 6 /7
Haal de gebakken Dauphinoise frietjes uit de pan. Draai de pendelarm, zonder jezelf te branden, naar rechtsonder, aan de kant van het handvat. Doe hetzelfde met de rest van het deeg. Leg elk frietje direct na het maken in de ActiFry-pan. Sluit de deksel.
Stap 7 /7
Bak gedurende de aangegeven tijd.