Engelse scones
- Totale tijd 28min.
- 15min.
Bereiden - 13min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
8 personen
500 g bloem
11 g bakpoeder
70 g suiker
150 g boter
300 ml melk
1 ei
Bereiding
Stap 1 /11
Snijd de zeer koude boter in kleine stukjes.
Stap 2 /11
Zeef de bloem en gist in een kom. Voeg de suiker toe en meng goed.
Stap 3 /11
Voeg de zeer koude boter in kleine stukjes toe en vermaal het deeg door het tussen je handen te wrijven tot een zanderig mengsel.
Stap 4 /11
Giet de melk erbij en meng met een vork tot een zacht deeg, niet te droog en niet te plakkerig. Voeg een beetje bloem of een beetje melk toe om de consistentie aan te passen.
Stap 5 /11
Rol het deeg uit tot een dikte van 3 cm op een stuk bakpapier.
Stap 6 /11
Gebruik een gekartelde koekjesvormer van 5 cm diameter om de scones uit te steken.
Stap 7 /11
Bekleed de standaard Easy Fry bakplaat met bakpapier en leg de scones er voorzichtig op, zonder ze te vervormen.
Stap 8 /11
Breek het hele ei in een kom. Klop het en voeg 1 eetlepel water toe. Meng goed.
Stap 9 /11
Bestrijk de bovenkant van de scones met het ei.
Stap 10 /11
Begin met bakken op 180°C gedurende 10 minuten, verlaag dan de temperatuur naar 150°C en bak nog 3 minuten verder.
Stap 11 /11
Laat afkoelen en geniet ervan.