Fish and chips
- Totale tijd 1u. 5min.
- 20min.
Bereiden - 45min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
120 g Bloem
80 g Broodkruimels
0.5 tl Knoflookpoeder
0.5 tl Uienpoeder
0.5 tl Natriumcarbonaat
Zout, peper
10 cl Bier
4 g Per stuk)
3 el Eetlepels neutrale olie
800 g Diepvriesfriet
Bereiding
Stap 1 /7
Droog de vis goed af met keukenpapier. Doe de broodkruimels en de helft van de bloem in twee aparte diepe broden. Meng in een ander diep bord de andere helft van de bloem, knoflook- en uienpoeder, natriumbicarbonaat, zout, peper en bier. Haal elk stuk kabeljauw door het bloem, vervolgens door het bierbeslag en tot slot door de broodkruimels. Bestrijk ze met een klein beetje olie of gebruik een spray.
Stap 2 /7
Zet lade 1 aan. Leg de vis op de plaat in lade 1.
Stap 3 /7
Zet lade 2 aan. Leg de friet op de plaat in lade 2.
Stap 4 /7
Druk op SYNC zodat beide op hetzelfde moment klaar zijn. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 5 /7
Schud de friet elke 10 minuten.
Stap 6 /7
Draai de vis halverwege het kookproces om.
Stap 7 /7
Serveer de vis met de frietjes en een puree van munterwten. Serveer met een paar partjes citroen en tartaarsaus.