Frambozentaartjes
- Totale tijd 1u. 48min.
- 35min.
Bereiden - 13min.
Koken - 1u.
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
Zanddeeg:
200 g bloem
110 g boter
2 eierdooiers
100 g poedersuiker
Banketbakkersroom:
30 cl melk
0.5 gespleten en geschraapt vanillestokje
2 eierdooiers
40 g suiker
30 g bloem
20 g boter
Decoratie:
400 g verse gewassen frambozen
Wat poedersuiker voor de versiering
Bereiding
Stap 1 /5
Maak het zanddeeg: kneed de bloem, de boter en een snufje zout met je vingers tot een fijn kruimeldeeg. Voeg de poedersuiker en het ei toe en blijf met de hand kneden totdat je een homogeen deeg hebt. Zet 1 uur koel weg.
Stap 2 /5
Spreid het deeg uit op een met wat bloem bestrooid werkvlak. Snijd met een vormpje rondjes uit het deeg. Leg de deegrondjes op de omgedraaide taartvormpjes en druk de randen aan om zo een taartbodem te maken. Plaats de omgedraaide vorm in de Cake Factory.
Stap 3 /5
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken. Laat de deegbodems afkoelen.
Stap 4 /5
Klop ondertussen in een kom de eierdooier en de suiker voor de room. Voeg de bloem toe en klop.
Stap 5 /5
Vul een steelpan met de melk, een snufje zout en de vanillezaadjes. Breng aan de kook. Haal van het vuur zodra de melk begint te koken en giet al kloppend over het eiermengsel. Giet de banketbakkersroom terug in de steelpan en warm al kloppend langzaam op totdat de room dik wordt. Haal de pan van het vuur. Voeg de boter toe. Meng om te laten smelten. Verdeel de room over de taartjes. Garneer met enkele frambozen. Zet koel weg. Bestrooi vlak voor het serveren met poedersuiker.