Gebakjes met aardbei en chocolade
- Totale tijd 1u. 55min.
- 35min.
Bereiden - 20min.
Koken - 1u.
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
100 g bloem
55 g boter
1 eierdooier
50 g poedersuiker
een snufje zout
50 g smeltchocolade
5 cl vloeibare room
25 g boter
75 g aardbeienjam
200 g verse gewassen aardbeien
Bereiding
Stap 1 /5
Maak het zanddeeg: kneed de bloem, de boter en een snufje zout met je vingers tot een fijn kruimeldeeg. Voeg de poedersuiker en het ei toe en blijf met de hand kneden totdat je een homogeen deeg hebt. Zet 1 uur koel weg.
Stap 2 /5
Spreid het deeg uit op een met wat bloem bestrooid werkvlak. Snijd met een vormpje rondjes uit het deeg. Leg de deegrondjes op de omgedraaide taartvormpjes en druk de randen aan om zo een taartbodem te maken. Plaats de omgedraaide vorm in de Cake Factory.
Stap 3 /5
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 4 /5
Laat de taartbodems afkoelen en bestrijk ze vervolgens met wat aardbeienjam.
Stap 5 /5
Doe de chocolade, de vloeibare room en de boter voor de saus in een kom. Plaats de kom in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Maak van de saus een glad geheel met een kleine garde. Verspreid over de taartbodems. Leg vervolgens op ieder gebakje een aardbei. Zet koel weg.