Gebakken appels
- Totale tijd 50min.
- 20min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
6 personen
70 g Havermout
70 g Sultanarozijnen
50 g Bruine suiker
70 g Walnoten, in stukjes
1 tl Kaneel
70 g Gesmolten boter
8 Middelgrote appels
Bereiding
Stap 1 /5
Meng in een kom de havermout, rozijnen, bruine suiker, noten en kaneel. Voeg de gesmolten boter toe en meng tot de ingrediënten goed gemengd zijn. Zet aan de kant.
Stap 2 /5
Snijd met een mes de bovenkant van de appel af zodat je een stuk van 2 cm hoog overhoudt. Gebruik een meloenbolletjeslepel of een theelepel om alle pitjes te verwijderen. Hol het klokhuis van de appel een beetje uit zodat de vulling erin kan. Vul de appels volledig met het havermengsel. Plaats de bovenkant van de appel er weer op.
Stap 3 /5
Plaats de appels in het apparaat voorzien van de plaat. Start het kookproces.
Stap 4 /5
Controleer of de appels goed gaar zijn en bak ze indien nodig nog wat langer. De kooktijd hangt af van de grootte en de kwaliteit van de appels.
Stap 5 /5
Serveer de appels warm.