Gebakken appels
- Totale tijd 35min.
- 15min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
6 Appels
50 g Havermout
50 g Rozijnen
40 g Bruine suiker
50 g Gehakte noten
1 tl Kaneel
50 g Gesmolten boter
Bereiding
Stap 1 /5
Meng in een kom de havervlokken, rozijnen, bruine suiker, noten en kaneel. Voeg de gesmolten boter toe en meng tot de ingrediënten goed gemengd zijn. Zet aan de kant.
Stap 2 /5
Snijd met een mes de bovenkant van de appel af zodat je een stuk van 2 cm hoog overhoudt. Gebruik een meloenbolletjeslepel of een theelepel om alle pitjes te verwijderen. Hol het klokhuis van de appel een beetje uit zodat de vulling erin kan. Vul de appels volledig met het havermengsel. Plaats de bovenkant van de appel er weer op.
Stap 3 /5
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het DESSERT-programma 20 minuten aan op 165 °C. Leg de 4 appels op de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het DESSERT-programma 20 minuten aan op 165 °C. Leg de 2 appels op de plaat in lade 2. Druk op START om het kookproces te starten.
Stap 4 /5
Controleer of de appels goed gaar zijn en bak ze indien nodig nog wat langer. De kooktijd hangt af van de grootte en de kwaliteit van de appels.
Stap 5 /5
Serveer de appels warm.