Gegrilde fruitspiesjes met chocoladesaus
- Totale tijd 21min.
- 15min.
Bereiden - 6min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
200 g Vruchtvlees van de ananas (ongeveer 1/4 gepelde ananas)
250 g Vruchtvlees van de watermeloen
65 g Vloeibare honing
0.5 tl Vanillepoeder
1 el Versgeperst limoensap
1 tl Geraspte limoenschil
250 g Rode druiven
110 g 65% pure chocolade
7.5 cl Water
7.5 cl slagroom
Bereiding
Stap 1 /5
Snijd de ananas en watermeloen in blokjes van 2 cm. Meng de honing met vanille en het sap en de schil van de limoen. Voeg de fruitblokjes en de rode druiven toe. Meng door elkaar en zet in de koelkast terwijl je de chocoladesaus maakt.
Stap 2 /5
Snijd de chocolade met een mes in kleine stukjes en doe in een kleine kom. Schenk het water en de room in een kleine steelpan. Verwarm en schenk direct over de chocolade terwijl je met een garde klopt. Laat afkoelen.
Stap 3 /5
Maak de spiesjes waarbij het fruit wordt afgewisseld. Gebruik ongeveer 80 g fruit per spies.
Stap 4 /5
Open de OptiGrill in de BBQ-stand. Zet de zijthermostaat op stand 4. Wanneer de oven is voorverwarmd, leg de spiesjes op de platen en bak ze 6 minuten. Draai halverwege om en bestrijk ze met de marinade zodat ze bruin kleuren.
Stap 5 /5
Serveer de spiesjes met de chocoladesaus.