Gegrilde groentespiesjes
- Totale tijd 40min.
- 20min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
150 g 1 rode ui
250 g 1 rode paprika
250 g 1 gele paprika
250 g 1 groene paprika
450 g Kleine courgettes (2 stuks)
4 teentje Knoflook
1 handvol Fijngesneden peterselie
1 handvol Fijngesneden koriander
7 cl Olijfolie
1 el Balsamicoazijn
1 tl Provençaalse kruiden
1 tl Zout
Bereiding
Stap 1 /5
Schil de rode ui en snijd in 8 parten. Was de paprika’s, snijd ze door midden en verwijder de zaadjes. Snijd elke helft in 3 stukken en dan nogmaals in 3 stukken. Was de courgette, snijd in plakjes van 1,5 cm dik.
Stap 2 /5
Maak 2 spiesjes per persoon waarbij de groenten afwisselend aan elke spies geregen worden.
Stap 3 /5
Pel en snijd de teentjes knoflook. Meng met de gesneden kruiden, olie, balsamicoazijn, Provençaalse kruiden en zout. Bestrijk de spiesjes met de helft van het mengsel.
Stap 4 /5
Open de OptiGrill in de BBQ-stand. Zet de zijthermostaat op stand 4. Wanneer de oven is voorverwarmd, gril de spiesjes 20 minuten waarbij ze regelmatig worden omgedraaid.
Stap 5 /5
Leg de spiesjes op een schaal, besprenkel met de rest van de dressing en serveer.