Gegrilde shoarma met chipotlesaus
- Totale tijd 25min.
- 20min.
Bereiden - 5min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
60 g chipotle chilipasta
2 el Mayonaise
90 g Zure room of slagroom
120 g rode kool
120 g Witte kool
1 tl Zout
1 tl Suiker
2 el Plantaardige olie
100 g pruimtomaten (ongeveer 1)
100 g Komkommer
50 g Rode ui
520 g Kipfilets
4 platbroden of grote wraps
100 g Morkov' po-koreyski (geraspte Koreaanse wortels)
Bereiding
Stap 1 /7
De saus: meng de chilipasta met mayonaise en zure room. Zet in de koelkast.
Stap 2 /7
Rasp of snijd de rode en witte kool heel fijn. Gebruik hiervoor bij voorkeur een mandoline. Doe in een kom met zout, suiker en olie en roer door elkaar.
Stap 3 /7
Snijd de tomaat in dunne plakjes. Snijd de komkommer en de rode ui in dunne pakjes.
Stap 4 /7
Zet de OptiGrill aan. Selecteer het programma Kip en druk op OK. Leg de kipfilets op de voorverwarmde grilplaat en sluit het deksel. Bak totdat het lampje rood is.
Stap 5 /7
Haal de kipfilets uit de oven en snijd in reepjes van 1 cm dik.
Stap 6 /7
Bestrijk het brood met de saus, leg de kipreepjes, tomatenpartjes, geraspte zoetzure kool, plakjes komkommer, ui en de geraspte wortels er bovenop. Vouw beide kanten van het brood dicht en rol op.
Stap 7 /7
Open de OptiGrill in de BBQ-stand. Zet de zijthermostaat op stand 4. Leg de gevulde wraps op de voorverwarmde grilplaten en bak 5 minuten. Draai regelmatig om zodat alle kanten roosteren.