Gegrilde worst en gebakken bonen
- Totale tijd 25min.
- 10min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 el mierikswortel
1 el Mosterd
1 el Mayonaise
3 el Zure room of slagroom
150 g Ui
175 g Gerookte bacon
2 bladje Laurierblad
350 g Tomatenpuree
1 el Tijm
0.5 tl Suiker
720 g grote gekookte witte bonen (in blik, uitgelekt gewicht)
Zout, peper
400 g grilworsten
2 el Fijngesneden peterselie
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /8
Meng de mierikswortel met de mosterd, mayonaise en room. Zet de saus in de koelkast.
Stap 2 /8
Pel en snipper de ui. Snijd de gerookte bacon in kleine blokjes en doe ze in de ovenaccessoire met de ui en laurierbladeren.
Stap 3 /8
Zet de ovenaccessoire in de OptiGrill. Sluit de oven en zet aan. De handmatige modus wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de rode kleurinstelling met de M-knop en druk op OK.
Stap 4 /8
Laat wanneer de oven is voorverwarmd 5 minuten koken.
Stap 5 /8
Open de OptiGrill in de BBQ-stand. Zet de zijthermostaat op stand 4.
Stap 6 /8
Voeg de tomatenpuree, tijm, suiker, grote bonen toe aan de ovenaccessoire. Breng op smaak met zout en peper en roer door elkaar.
Stap 7 /8
Leg de worsten op de grilplaat en gril 10 minuten. Draai de worsten regelmatig om zodat alle kanten gegrild worden en roer de bonen tijdens het koken door.
Stap 8 /8
Voeg de fijngesneden peterselie toe aan de bonen en serveer met de gegrilde worsten en mierikswortelsaus.