Gepaneerde kabeljauwsnacks
- Totale tijd 55min.
- 25min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
8 personen
430 g Kabeljauwfilets
3 Kleine gepelde sjalotten
1.5 1 kleine chilipeper
230 g Bloem
6.5 cl Ongezoete gecondenseerde melk
3 Eidooiers
3 teentje Fijngehakte knoflook
1 el Verse of gedroogde tijm
Zout, peper
3 el Olie
Toebehoren
Grillen Frietmandje
Bereiding
Stap 1 /4
Leg de vis in een steelpan met koud water. Breng aan de kook en zet het vuur uit. Laat dit 3 minuten rusten. Laat uitlekken, verwijder de graten en haal de vis uit elkaar met behulp van een vork. Hak de gepelde sjalot en de chilipeper zonder zaadjes voorzichtig fijn.
Stap 2 /4
Doe alle ingrediënten in een kom (behalve de olie) en meng. Het moet een ietwat plakkerig, elastisch deeg vormen.
Stap 3 /4
Plaats de grilplaat in het toestel en leg er een vel bakpapier bovenop. Bestrijk met olie. Gebruik 2 dessertlepeltjes om quenelles te maken van het deeg. Plaats 12 quenelles op de gril, zonder dat ze tegen elkaar aanliggen. Bestrijk licht met olie. Bak 15 minuten op de FRIES-stand op 200 °C. Open 3 minuten voor het einde van de bereidingstijd de deur, draai de quenelles om en sluit de deur weer zodat het kookproces kan worden voltooid. Voor de Easy Fry Oven & Grill 9in1: bekleed het frituurmandje van de Easy Fry Oven & Grill met een velletje bakpapier. Bestrijk met olie. Gebruik 2 dessertlepeltjes om quenelles te maken van het deeg. Plaats 12 quenelles in het mandje, zonder dat ze tegen elkaar aanliggen. Bestrijk licht met olie. Plaats het mandje op het middelste rooster en sluit de deur. Bak 15 minuten op de FRIES-stand op 200 °C. Open 3 minuten voor het einde van de bereidingstijd de deur, draai de quenelles om en sluit de deur weer zodat het kookproces kan worden voltooid.
Stap 4 /4
Haal de quenelles uit het mandje, bestrijk het papier opnieuw met olie en herhaal met de tweede lading.