Gepaneerde kerriebloemkool
- Totale tijd 30min.
- 10min.
Bereiden - 20min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
6 personen
750 g Bloemkool
5 Eieren
Zout, peper
90 g Bloem
150 g Paneermeel
3 tl Kerriepoeder
7 cl Olijfolie
Toebehoren
Grillen 2 roosters Lekbak
Bereiding
Stap 1 /4
Snij de bloemkool in middelgrote roosjes, spoel af en droog grondig met een schone theedoek.
Stap 2 /4
Bereid de ingrediënten voor de paneerlaag voor: klop het ei in een kom met een snufje zout en peper. Doe de bloem in een andere kom en meng in een derde kom het paneermeel en het kerriepoeder.
Stap 3 /4
Haal de bloemkool door de verschillende kommen in deze volgorde: eieren, bloem, opnieuw eieren en uiteindelijk paneermeel. Schud overtollige restjes van de bloemkool vóór elke kom, om druppels te voorkomen.
Stap 4 /4
Plaats de grilplaat in de kom en leg de helft van de gepaneerde bloemkoolroosjes erop. Besprenkel met olie en zet de NUGGETS-stand aan gedurende 10 minuten. Herhaal dit voor de tweede lading. Voor de Easy Fry Oven & Grill 9in1: leg de gepaneerde bloemkool op beide grillen. Plaats de grillen op het middelste en bovenste rooster van de Easy Fry Oven & Grill, met de lekbak onderaan. Sluit de oven en zet de FRIES-stand gedurende 20 minuten aan. Verwissel de grillen na 10 minuten.