Gepaneerde kipkoteletten
- Totale tijd 31min.
- 15min.
Bereiden - 16min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
4 Kipkotelet
50 g Bloem
100 g Paneermeel
50 g Parmezaanse kaas
1 tl Paprikapoeder
1 tl Knoflookpoeder
2 Ei
Zout en peper
Olijfolie
Bereiding
Stap 1 /6
Meng het broodkruim met de Parmezaanse kaas, het paprikapoeder en het knoflookpoeder. Breng op smaak met zout en peper.
Stap 2 /6
Maak drie borden klaar voor het paneren van de koteletten: één met de bloem, één met de losgeklopte eieren en één met het paneermeel. Haal elke kotelet door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en tot slot door het paneermeel. Druk goed aan zodat het paneermeel goed vastkleeft.
Stap 3 /6
Bestrijk de gepaneerde koteletten met olijfolie zodat ze goudbruin en krokant worden.
Stap 4 /6
Leg de gepaneerde koteletten in het apparaat. Start het kookproces.
Stap 5 /6
Draai ze halverwege de bereidingstijd om om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig bruin worden.
Stap 6 /6
Neem de handgreep met beide handen vast en open het apparaat om de koteletten eruit te halen. Serveer de gepaneerde kipkoteletten met een groene salade of geroosterde groenten. Laat het smaken!