Gepaneerde pureeballetjes
- Totale tijd 20min.
- 5min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
Toebehoren
Snacking
Bereiding
Stap 1 /7
Schil de aardappelen en snijd ze in grote stukken. Kook de aardappelen in een kookpot gevuld met water. Giet ze af en voeg de fijngehakte peterselie toe.
Stap 2 /7
Plet de aardappelen en laat ze minstens 30 min. afkoelen. Voeg een eierdooier toe en meng deze onder de aardappelen.
Stap 3 /7
Maak een balletje met een diameter van 3-4 cm en rol het door de bloem. Schud er de overtollige bloem af. Leg het op een schaal. Herhaal deze handelingen tot u 24 balletjes hebt. Haal elk balletje eerst door de opgeklopte eieren en daarna door het paneermeel. Zet apart.
Stap 4 /7
Bestrijk de balletjes met olie met behulp van het borsteltje en zet ze minstens 30 min. in de koelkast.
Stap 5 /7
Laat het apparaat volgens de aangegeven tijd voorverwarmen.
Stap 6 /7
Haal de balletjes uit de koelkast, leg 12 balletjes in één enkele laag in het snackmandje in de ActiFry®. volgens de aangegeven tijd
Stap 7 /7
Leg de overige 12 balletjes in de ActiFry®. Bak volgens de aangegeven tijd