Geroosterde ceasar chicken-sandwich
- Totale tijd 30min.
- 15min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 teentje Knoflook
4 straaltje ansjovisfilets in olie
1 Citroen
1 tl Mosterd
120 g Mayonaise
2 el Olijfolie
1 tl Worcestershiresaus
Zout, peper
2 el Olijfolie
2 tl Mosterd
2 tl Gehakte peterselie
4 straaltje Kip (ongeveer 500 g)
2 Bindsla
Zout, peper
8 sneetje Zuurdesem, 1,5 cm dik (ongeveer 350 g)
60 g Geschaafde Parmezaanse kaas
Bereiding
Stap 1 /7
Bereid de saus: pel het teentje knoflook, haal de kern eruit en hak fijn. Hak de ansjovisfilets fijn. Meng met de citroensap, mosterd, mayonaise, olijfolie, Worcestershiresaus, zout en peper.
Stap 2 /7
Voor de kip: meng de olijfolie met de mosterd en gehakte peterselie en bedek de kipfilets met het mengsel.
Stap 3 /7
Snijd de sla doormidden en kruid de gesneden kanten met zout en peper.
Stap 4 /7
Open de OptiGrill in de BBQ-stand. Zet de zijthermostaat op stand 4. Gril de kipfilets en de sneetjes brood op de voorverwarmde gril gedurende 6 minuten per kant. Je moet dit in twee delen doen.
Stap 5 /7
Gril de sla 3 minuten met de gesneden kant naar beneden op de gril.
Stap 6 /7
Bestrijk de sneetjes toast met de saus. Leg voor elke sandwich 1 kipfilet, een helft van de sla en een kwart van de geschaafde Parmezaanse kaas op een sneetje en sluit de sandwich met een tweede.
Stap 7 /7
Serveer.