Granola
- Totale tijd 30min.
- 15min.
Bereiden - 15min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
300 g Havervlokken
100 g Gehakte hazelnoten
50 g Zonnebloempitten
50 g Pompoenpitten
2 el Kokosolie
100 g Honing of ahornsiroop
1 tl Vanille-extract
1 snuifje Zout
50 g Rozijnen of gedroogde gojibessen
50 g Kokosschaafsel
Bereiding
Stap 1 /5
Meng de havervlokken, gehakte hazelnoten, zonnebloempitten en pompoenpitten in een grote kom. Meng de gesmolten kokosolie, de honing, het vanille-extract en het zout in een klein kommetje. Giet het kokosoliemengsel over de havervlokken en de pitten en meng grondig tot alle ingrediënten egaal zijn bedekt. Spreid het mengsel uit in een bakvorm of op een bakplaat.
Stap 2 /5
Plaats de granola in het apparaat en laat het bereidingsproces van start gaan.
Stap 3 /5
Open het apparaat halverwege de bereidingstijd om de granola om te roeren zodat deze gelijkmatig bakt.
Stap 4 /5
Laat de granola na het bakken volledig afkoelen in het apparaat. Voeg dan de rozijnen en het kokosschaafsel toe.
Stap 5 /5
Bewaar de granola op kamertemperatuur in een luchtdichte verpakking. Serveer met yoghurt of melk of geniet ervan als knapperig tussendoortje.