Groentenuggets
- Totale tijd 35min.
- 25min.
Bereiden - 10min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
150 g Wortels (ongeveer 1,5)
240 g Broccoliroosjes
1 Ui
1 teentje Knoflook
105 g Geraspte cheddar
2 Eieren
150 g Bloem
3 el Olijfolie
240 g Paneermeel
3 el Paprikapoeder
Bereiding
Stap 1 /7
Schil de wortels en snijd ze in grote schijfjes. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Pel de ui en knoflook en hak ze in grove stukken.
Stap 2 /7
Doe de broccoli, wortel, ui, knoflook, cheddar, eieren, bloem en olie in een keukenmachine. Hak tot een glad mengsel. Doe het nuggetmengsel in een kom en zet apart.
Stap 3 /7
Meng het paneermeel en het paprikapoeder in een apart kommetje en strooi de mix op een groot bord.
Stap 4 /7
Gebruik twee eetlepels of je handen, die je eerst natmaakt, om de nuggets te vormen. Leg ze hierna in het broodkruim. Strooi de broodkruimels eerst over de bovenkant van de nuggets en gebruik daarna je handen om ze volledig te bedekken. Druk de broodkruimels lichtjes aan zodat ze goed vastkleven.
Stap 5 /7
Leg de nuggets in het apparaat voorzien van de plaat. Zorg ervoor dat ze ver genoeg uit elkaar liggen. Start het kookproces.
Stap 6 /7
Draai de nuggets halverwege het kookproces om.
Stap 7 /7
Serveer warm of koud met een saus naar keuze.