Groentesamosa’s
- Totale tijd 59min.
- 30min.
Bereiden - 29min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
6 personen
375 g Bloemkool
225 g Bevroren erwtjes
150 g Feta
1.5 tl Kerriepoeder
Zout, peper
6 Vellen brickdeeg
3 el Olijfolie
3 el Neutrale olie
12 cl Groentebouillon
Toebehoren
Lekbak Frietmandje
Bereiding
Stap 1 /6
Verhit de olijfolie in een pan. Voeg de bloemkoolroosjes en doperwten toe. Breng op smaak met zout en roer 2 minuten op hoog vuur. Giet de groentebouillon erbij, dek af en zet het vuur laag. Laat 15 minuten koken.
Stap 2 /6
Doe de gekookte groenten over in een grote schaal en laat ze lichtjes afkoelen. Voeg de verkruimelde feta, kerriepoeder en peper toe. Pureer alles met een vork tot een grove puree.
Stap 3 /6
Om de samosa's in elkaar te zetten, snij je eerst de vellen brickdeeg doormidden zodat je twee identieke halve cirkels krijgt. Vouw elke halve cirkel door de ronde kant naar het midden van de rechte kant te brengen om een strook te vormen. Leg een eetlepel van je vulling aan een uiteinde van de strook. Vouw de strook om zodat er een driehoek ontstaat die de vulling omsluit. Blijf de driehoek over zichzelf vouwen tot de vulling volledig omwikkeld is. Om de samosa te sluiten, stop je het overgebleven uiteinde van het bladerdeeg in de vouw die je net hebt gemaakt.
Stap 4 /6
Bestrijk de samosa's met olie. Leg de helft ervan in het apparaat met de plaat, zonder ze te overlappen. Start het kookproces.
Stap 5 /6
Draai de samosa's halverwege om zodat ze aan beide kanten bruin worden. Maak een tweede partij met de overgebleven samosa's.
Stap 6 /6
Eet smakelijk!