Havermoutcookies
- Totale tijd 50min.
- 10min.
Bereiden - 10min.
Koken - 30min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
6 personen
80 g Basterdsuiker
80 g Zachte boter
1 Ei
150 g Bloem
2 g Bakpoeder
30 g Havermout
1 tl Maandzaad
1 tl Vanille-extract
30 g Chocoladestukjes
Bereiding
Stap 1 /3
Klop de suiker en boter door elkaar. Meng goed door elkaar. Voeg het ei toe en mix, voeg dan de bloem, bakpoeder, havervlokken, maanzaad en vanille-extract toe. Meng het deeg met een spatel. Als het deeg moeilijk te kneden is, doe het dan met de hand. Vorm op een kleine snijplank een worstvorm met een diameter van 5 cm en laat 30 minuten rusten. Snijd de worstvorm vervolgens met een mes in 6 stukken en leg op elk stuk chocoladestukjes.
Stap 2 /3
Plaats de koekjes in het apparaat voorzien van de plaat. Start het kookproces.
Stap 3 /3
De cookies moeten goudkleurig zijn. Laat ze 2 minuten afkoelen in het mandje, leg ze dan op een rooster en laat ze volledig afkoelen.