Indiase samosa's
- Totale tijd 40min.
- 30min.
Bereiden - 10min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
6 personen
1.5 zakje Filodeeg
3 el Neutrale olie
3 Aardappelen
1.5 tl Kurkuma
1.5 tl Chilipoeder
1.5 tl Zout
Peper
250 g Doperwten
1.15 tl Fijngesneden koriander
Bereiding
Stap 1 /6
Kook de aardappelen in een pan met kokend water in 20-25 minuten gaar. Giet de aardappelen af, verwijder de schil en pureer ze.
Stap 2 /6
Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de aardappelpuree, zout, peper, kurkuma en chilipoeder toe en bak 2-3 minuten. Voeg de doperwten toe en meng. Haal van het vuur en voeg de koriander toe. Zet aan de kant.
Stap 3 /6
Snijd de filodeegvellen in de lengte doormidden. Bestrijk de vellen met olie. Schep wat vulling in een van de hoeken en vouw ze tot een driehoek.
Stap 4 /6
Plaats de samosa's in het apparaat voorzien van de plaat. Start het kookproces.
Stap 5 /6
Draai de samosa’s om na 10 minuten. Controleer of de samosa’s gaar zijn en voeg indien nodig een paar minuten toe. Herhaal het kookproces.
Stap 6 /6
Serveer de samosa's met een zoetzure saus en een salade.