*Japanese shrimp fritters
- Totale tijd 37min.
- 25min.
Bereiden - 12min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
6 personen
1 Ei
10 cl Water
70 g Bloem
35 g Maïzena
1.5 tl Bakpoeder
1 el Olijfolie
Zout, peper
24 Rauwe grote garnalen
120 g Panko paneermeel
150 g Mayonaise
18 g Srirachasaus
1 tl Knoflookpoeder
Bereiding
Stap 1 /6
Meng in een kom de eierdooier met het water. Voeg de bloem, maïzena en het bakpoeder toe en meng goed met een garde. Zet apart in de koelkast.
Stap 2 /6
Pel de garnalen, maar laat de staarten eraan zitten.
Stap 3 /6
Doe het paneermeel, zout en peper in een ondiep bord. Dompel de garnalen onder in het tempurabeslag en vervolgens in het paneermeel. Leg ze in het apparaat voorzien van de plaat. Start het bakproces.
Stap 4 /6
Draai de garnalen halverwege de gaartijd om zodat ze gelijkmatig bakken.
Stap 5 /6
Bereid ondertussen de saus. Meng de mayonaise, srirachasaus en knoflook in een kom.
Stap 6 /6
Serveer onmiddellijk met de garnalen wanneer ze gaar zijn.