Kabeljauw-beignets
- Totale tijd 13u. 44min.
- 30min.
Bereiden - 44min.
Koken - 12u. 30min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
Bereiding
Stap 1 /8
Bij gebruik van gezouten kabeljauw/stokvis, de vis eerst 12 tot 24 uur ontzouten en het water regelmatig verversen.
Stap 2 /8
Snijd de kabeljauw in grote stukken. Dep de stukken voorzichtig droog en frituur of grill de vis om bruin te worden en extra smaak te geven aan de kabeljauwballen. Trek de vis uit elkaar en verwijder meteen de graten. Gebruik 250 g kabeljauw.
Stap 3 /8
Verwarm de gecondenseerde melk en voeg de bakkersgist toe: de gist zal een reactie veroorzaken, waardoor luchtbelletjes ontstaan
Stap 4 /8
Pel en hak de ui en knoflook fijn. Voeg in een kom kabeljauw, ei, ui, knoflook, kruiden, zout, peper en chilipoeder bij elkaar. Meng dit goed met een vork. Voeg de bloem en het melk/gistmengsel erbij. Meng opnieuw met de vork tot er een gelijkmatig geheel ontstaat. Laat dit 30 tot 60 minuten bij kamertemperatuur rusten.
Stap 5 /8
Bestrijk de ActiFry pan licht met olie. Rol in je handpalmen balletjes van zo'n 25 à 30 g. Leg ze één voor één in de pan. Sluit de deksel.
Stap 6 /8
Bak gedurende de aangegeven tijd.
Stap 7 /8
Haal de eerste lading uit de pan. Herhaal dit tot alles op is. Rol in je handpalmen balletjes van zo'n 25 à 30 g. Leg ze één voor één in de pan en let erop dat de balletjes elkaar niet raken. Sluit de deksel.
Stap 8 /8
Bak gedurende de aangegeven tijd.