Kalkoenmedaillons
- Totale tijd 1u.
- 30min.
Bereiden - 30min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
600 g kalkoenborst
1 takje tijm
180 g wortel
300 g aardappelen
200 g courgette
100 g babyspinaziebladeren
50 g pecannoten
50 g spekjes
50 g veenbessen, gedroogd
300 g Griekse yoghurt
0.5 stuk citroen
150 ml olijfolie
Toebehoren
Bakplaat Snacking & Baking XL Snacking & Baking accessoire
Bereiding
Stap 1 /5
Meng de citroensap, olijfolie en tijmblaadjes in een kom en breng op smaak met zout en peper. Snijd de kalkoen in medaillons en leg ze in de kom. Bedek ze gelijkmatig met de marinade. Zet aan de kant.
Stap 2 /5
Was en schil de groenten. Snijd de courgette in plakjes van 1 cm dik, de wortels in de lengte door midden en de aardappelen in plakjes. Breng op smaak met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Bak de groenten 20 minuten in de oven op 180 °C.
Stap 3 /5
Bak de spekjes 7-8 minuten in een pan en laat uitlekken. Meng de Griekse yoghurt met de spekblokjes, gehakte pecannoten en gedroogde veenbessen en zet aan de kant.
Stap 4 /5
Zet de gril aan. Selecteer het programma Kip en druk op OK. Leg de kalkoenmedaillons op de voorverwarmde gril en bak tot de gewenste gaarheid is bereikt.
Stap 5 /5
Serveer de kalkoenmedaillons op een bord met de groenten en de saus en garneer met babyspinaziebladeren.