Kastanje-champignon ovenschotel
- Totale tijd 36min.
- 12min.
Bereiden - 24min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
240 g (gemende) champignons
1 sjalot
1 tl olie
20 g boter
10 kastanjes
dragon
2 eetlepels slagroom
1 vel bladerdeeg
1 eigeel
zout en peper
Bereiding
Stap 1 /8
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2 /8
Was en verwijder de steeltjes van de champignons. Snijd de sjalot fijn.
Stap 3 /8
Verhit de olie in een koekenpan en voeg dan de boter toe. Voeg als de boter heet is de champignons en sjalotten toe en bak 3 minuten op hoog vuur.
Stap 4 /8
Voeg de kastanjes toe, breng op smaak en kook 1 minuut.
Stap 5 /8
Haal van het vuur, voeg de gehakte dragon en de room toe. Mix en vul de mini ovenschaaltjes.
Stap 6 /8
Rol 2 vellen bladerdeeg uit. Bedek de rand van de mini-ovenpannetjes en plaats het deksel erop.
Stap 7 /8
Breng eigeel aan op het deeg en bak 20 minuten.
Stap 8 /8
Serveer de mini stoofschotels terwijl ze nog heet zijn.