Khao niao mamuang (sticky mango rijst)
- Totale tijd 1u. 30min.
- 12min.
Bereiden - 48min.
Koken - 30min.
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
690 g rijst (arborio)
3 snuifje zout
750 g kokosmelk
330 g bruine basterdsuiker
3 mango's
cayennepeper
Toebehoren
Cake Factory antiaanbakvorm 6 glazen potten
Bereiding
Stap 1 /5
Doe de rijst in een pan, dek af met koud water en laat 30 minuten rusten.
Stap 2 /5
Voeg 1 snufje zout toe en begin koud te koken. Zodra het water begint te koken, laat je de rijst 6 minuten koken. Schep indien nodig het schuim van de bovenkant af met een lepel.
Stap 3 /5
Haal de pan van het vuur, giet de rijst af en plaats hem terug in de pan. Voeg de suiker toe, meng en voeg dan de kokosmelk toe. Meng opnieuw. Plaats de kokosmelkrijst in de anti aanbakvorm en kook 40 minuten op programma P5 of laat voor 40 minuten op zacht vuur pruttelen (regelmatig roeren en water toevoegen als de rijst te droog wordt).
Stap 4 /5
Schil terwijl de rijst kookt de mango en snij in kleine blokjes. Plaats in de koelkast.
Stap 5 /5
Serveer de khao niao mamuang bestrooid met cayennepeper en met de in blokjes gesneden mango.