Kipgehaktballetjes
- Totale tijd 35min.
- 25min.
Bereiden - 10min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
6 personen
1 kg Kippenborstfilet
3 Eieren
90 g Paneermeel
150 g Parmezaanse kaas
4.5 el Eetlepels olijfolie
3 el Gehakte peterselie
3 tl Uienpoeder
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /5
Hak de kipfilets fijn in een hakmolen of blender.
Stap 2 /5
Meng in een grote kom de fijngehakte kip, ei, paneermeel, parmezaan, olijfolie, peterselie en ui. Voeg zout en peper toe en draai er balletjes van ongeveer 3 tot 4 cm van.
Stap 3 /5
Plaats de gehaktballen in het apparaat voorzien van de plaat. Start het kookproces.
Stap 4 /5
Draai halverwege het kookproces de balletjes om. Controleer of de gehaktballetjes goed gaar zijn en bak deze indien nodig nog een paar minuten extra.
Stap 5 /5
Serveer de gehaktballetjes met een tomaten- en basilicumsaus.