Kipgehaktballetjes
- Totale tijd 35min.
- 25min.
Bereiden - 10min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
700 g Kippenborst
2 Eieren
60 g Paneermeel
100 g Parmezaanse kaas
3 el Olijfolie
2 el Fijngesneden peterselie
2 tl Uienpoeder
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /6
Hak de kipfilets fijn in een hakmolen of blender. Meng in een grote kom de fijngehakte kip, ei, paneermeel, parmezaan, olijfolie, peterselie en ui. Voeg zout en peper toe en draai er balletjes van ongeveer 3 tot 4 cm van.
Stap 2 /6
Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zet het KIP-programma 10 minuten aan op 200 °C. Leg 20 kipgehaktballetjes op de plaat in lade 1. Zet lade 2 aan. Zet het KIP-programma 12 minuten aan op 200 °C. Leg 12 kipgehaktballetjes op de plaat in lade 2.
Stap 3 /6
Druk op de SYNC-knop. Druk op START om beide kookprocessen te starten.
Stap 4 /6
Draai halverwege het kookproces de balletjes in beide kommen om.
Stap 5 /6
Controleer of de gehaktballetjes goed gaar zijn en bak deze indien nodig nog een paar minuten extra.
Stap 6 /6
Serveer de gehaktballetjes met een tomaten- en basilicumsaus.