Kippennuggets
- Totale tijd 32min.
- 20min.
Bereiden - 12min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
500 g Kipfilet
60 g Bloem
2 Eieren
140 g Paneermeel
Zout en peper
2 el Olijfolie
Bereiding
Stap 1 /5
Verwijder eventuele pezen of overtollig vet van de kipfilets. Snijd ze in plakken van ongeveer 1-2 cm dik en breng op smaak met zout en peper. Maak drie borden klaar voor het paneren: doe in het eerste bord de bloem, gekruid met zout en peper. Klop in het tweede bord de eieren los. Doe in het derde bord het paneermeel.
Stap 2 /5
Haal elk stuk kip door de bloem, schud het teveel eraf, haal het door het losgeklopte ei en doop het ten slotte door het paneermeel. Leg de gepaneerde stukken op een bord tot ze klaar zijn om te bakken. Bestrijk de kippennuggets met een beetje olijfolie voor extra knapperigheid.
Stap 3 /5
Leg de kippennuggets in het apparaat voorzien van de plaat, zonder ze op elkaar te stapelen. Start het kookproces.
Stap 4 /5
Draai de nuggets halverwege om zodat ze gelijkmatig garen.
Stap 5 /5
Neem het handvat met beide handen vast om het apparaat te openen en de kippennuggets eruit te halen. Serveer de zelfgemaakte kippennuggets onmiddellijk, samen met een saus naar keuze. Laat het smaken!