Kliekjessoep
- Totale tijd 3u. 15min.
- 15min.
Bereiden - 3u.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Groentenrestjes (naar keuze)
1 takje Peterselie
2 bladje Laurierblaadjes
1 takje Bladselderij
Peper en zout
Optioneel: aardappel, vlees of kip
Bereiding
Stap 1 /6
Snijd alle groenten en hak de kruiden grof. Houd wat (soep)groente achter en doe de rest in een pan, samen met 1 liter water.
Stap 2 /6
Breng aan de kook en schep het schuim eraf. Laat vervolgens de bouillon minstens 3 uur trekken: laat het niet koken, maar houd het tegen kookpunt aan.
Stap 3 /6
Voeg tot slot de soepgroenten toe, laat nog 10 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper en zout.
Stap 4 /6
Liever een dikkere soep? Voeg dan iets meer groenten toe en haal de staafmixer er nog doorheen.
Stap 5 /6
Tip #1: pureer je de groenten en wil je liever een dikkere soep? Voeg dan restjes aardappelen toe en pureer mee. Heb je dit niet? Een pakje room maakt de soep ook voller.
Stap 6 /6
Tip #2: voor een runderbouillon kun je runderschenkel of runderpoulet toevoegen en voor kippenbouillon kippenbout. Reken voor per 1 liter +/- 300 gram vlees.