Knapperig gepaneerde sardines
- Totale tijd 59min.
- 15min.
Bereiden - 14min.
Koken - 30min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Bereiding
Stap 1 /5
Meng de sojasaus met de honing. Verwijder de schubben en ingewanden van de sardines. Snijd de koppen er af. Spoel ze zorgvuldig schoon met water. Droog de vis tussen 2 vellen keukenpapier. Leg de sardines op een bord. Giet de saus er overheen. Draai de sardines om zodat ze helemaal ingesmeerd zijn en laat ze 30 minuten rusten.
Stap 2 /5
Bestrijk de pan licht met olie.
Stap 3 /5
Meng de chips met 40 g aardappelzetmeel. Leg dat op een schaaltje waar een sardine op past. Klop de eieren goed los met een beetje zout. Giet dit op een tweede (soep)bord of schaal. Leg het overgebleven gezeefde aardappelzetmeel op een derde bord of schaal.
Stap 4 /5
Haal de sardines, als ze eenmaal gemarineerd zijn, eerst door het zetmeel, dan door het ei en vervolgens door het zetmeel/chips-mengsel. Leg elke sardine direct na het paneren in de ActiFry. Bestrijk ze met een klein beetje olie. Sluit de deksel.
Stap 5 /5
Laat dit bakken gedurende de aangegeven tijd.