Korean-style vegan tteokbokki
- Totale tijd 7min.
- 5min.
Bereiden - 2min.
Koken - 0min.
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
120 g aardappels, gestoomd
50 g wortelen, gestoomd
75 g gezouten pinda's
250 ml sojamelk
200 ml groentebouillon
3 el of cassavemeel
2 el gist
3 el of limoensap
1 tl miso
1 tl mosterdpoeder
0.5 tl paprikapoeder
0.5 tl uienpoeder
0.5 tl knoflookpoeder
0.5 tl zout
900 g tteokbokkis (Koreaanse rijstcake)
Bereiding
Stap 1 /3
Doe alle ingrediënten behalve het zout en de tteokbokkis in de mengkom. Sluit het deksel. Meng op gemiddelde snelheid gedurende 2 minuten.
Stap 2 /3
Kook de tteokbokkis in een pan met water gedurende ongeveer 6 minuten, pas de kooktijd aan volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij.
Stap 3 /3
Doe de saus in een koekenpan en kook 3 minuten. Proef en voeg indien nodig zout toe. Voeg de tteokbokki's toe. Als de saus te dik lijkt, voeg dan een beetje water toe. Serveer onmiddellijk.