Makkelijke focaccia
- Totale tijd 1u. 45min.
- 15min.
Bereiden - 20min.
Koken - 1u. 10min.
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
18 cl Water
1 snuifje Suiker
6 g Droge gist
250 g Bloem
8 g Zeezout
Olijfolie
1 handvol Rozemarijn
Bereiding
Stap 1 /6
*Meng het water en de suiker in een kleine kom. Voeg de gist toe en meng voorzichtig. Laat 10 minuten rusten tot de gist schuimig is.
Stap 2 /6
*Doe het zout en de bloem in een kom en voeg het gist/water/suiker mengsel toe. De gist mag niet in contact komen met het zout. Meng met een siliconen spatel tot het deeg een gelijkmatige consistentie heeft.
Stap 3 /6
*Spuit een andere kom in met bakspray (of olie licht in) en leg het deeg erin. Dek af met een doek en laat minimaal 1 uur rijzen op kamertemperatuur of in de oven op 40°C of tot het volume verdubbeld is.
Stap 4 /6
*Verwarm de Easy Fry voor op 190°C. Bestuif een rechthoekige vorm (15 x 22 cm) licht met bloem en leg het deeg erin. Spreid het uit zodat het het hele oppervlak bedekt. Het deeg moet erg plakkerig zijn. Maak met je licht met bloem bestoven vingers vrij diepe gaten, gelijkmatig verdeeld over het hele deeg. Giet olijfolie in elk gaatje. Strooi royaal zeezout en rozemarijn over de focaccia heen.
Stap 5 /6
*Plaats de vorm in de Easy Fry met behulp van de standaard plaat en bak 11 minuten op 190°C. Bak vervolgens 5 minuten op 200°C.
Stap 6 /6
*Haal de focaccia uit de vorm. Als de onderkant niet goudbruin genoeg is, doe het dan terug in de Easy Fry en bak 5 minuten op 200°C. Snijd in plakjes of vierkanten en serveer.